MAPA MORPHOSIS: een warenhuis vol uitgesteld verlangen

Posted on

Moving Academy for Performing Arts, mime, muziek & beeldend theater in het V&D gebouw Haarlem

Het voormalige V&D gebouw in het centrum van Haarlem is voor ons een metafoor voor de corona- crisis. Groots, leeg en afwachtend. De bezoekers in en rond het iconische gebouw voelen de botsing met de humane principes van de samenleving, de worsteling om niet te mogen toenaderen en de zindering van het verboden avontuur.
In MAPA Morphosis gaan we rondom het thema ‘Toenadering en Afstoting’ een middag- en avond- programma maken met wisselende korte doorlopende performances vanuit de achtergrond van beeldende kunst, mime- en muziektheater. Het wordt onze bijdrage aan het Haarlemse theaterseizoen waarbij een aantal uitgestelde premières in aangepaste vorm wordt gepresenteerd. We werken met 22 professionals uit het netwerk van MAPA. Onder gastheerschap van Michael Helmerhorst en Ide van Heiningen beleeft het publiek de lege ruimte, de bemande ruimte en de weer ontvolkte ruimte. Alles op gepaste afstand. Ook wordt het publiek direct betrokken via ‘Performing Arts Fair’, waarbij het publiek een favoriete voorstelling voor later kan reserveren. MAPA Morphosis is een unieke, spannede en ontroerende ervaring, een sprong naar een hoopvolle toekomst en een reflectie op het cultureel erfgoed.

ADRES : voormalig V&D gebouw, Grote Houtstraat 70 Haarlem (3de verdieping) ingang Gierstraat / Botermarkt
DATA : voorstellingen einde middag/ begin avond

Zat 19 sep 17-19u officiële opening
Zon 20 sep 15-16u
Din 22 sep 20-21u
Wo 23 sep 20-21u
Zat 26 sep 17-18u
Zon 27 sep 15-16u
Din 29 sep 20-21u
Wo 30 sep 20-21u
Don 1 okt 20-21u afsluiting

Kaarten te koop via www.mapa.nl