Nieuwe voorstelling: Wiegeling (0,5+)

Posted on

voor kinderen van 6 tot 18 maanden

Met Wiegeling brengt Frisse Oren een ode aan het wiegelied

In een zachte, geborgen omgeving gaan een zangeres, een klarinettist en een udspeler muzikale ontmoetingen aan met het jonge publiek en met elkaar. Spelers én publiek vertoeven samen in een bijzonder vormgegeven decor waarin het heerlijk deinen en soezelen is. Ouder en kind hebben een eigen zitplekje in dit decor, maar rondkruipen mag ook.

De bewegende kunstwerken van Jean Tinguely vormen de inspiratiebron voor het decor: bewegende abstracte vormen, kleurrijke lichtbronnen en elementen die wonderlijke geluiden maken. In combinatie met muziek en spel van de musici van Frisse Oren maakt dit Wiegeling tot een feest voor alle zintuigen.

Een Arabisch wiegelied uit de jeugdherinneringen van de Syrische Jaber Fayad is het vertrekpunt voor Wiegeling, maar in Jabers composities hoor je invloeden van muziek van over de hele wereld en van alle tijden terug. De klanken prikkelen de verbeelding en doen je met een glimlach terugdenken aan plekken waar je zelf misschien nog nooit bent geweest.

De makers
Muziek: Jaber Fayad
Regie: Anneke Wensink
Scenografie: Theun Mosk | Ruimtetijd

Uitvoerenden
Sterre Konijn: sopraan
Rudi van Hest: klarinetten
Jaber Fayad: ud

Kijk op www.frisseoren.nl voor meer informatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *