Zwier – Muziekgebouw aan ’t IJ

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Datum: 12/04/2020
Tijd: 13:30 - 14:15

Locatie
Muziekgebouw aan 't IJ

CategorieZwier

Door het Wervelwind Ensemble

Voor kinderen van 1 tot 4 jaar en hun (groot-)ouders

Na de overweldigende en enthousiaste reacties van zowel publiek als programmeurs op de voorstelling Woei!, presenteert Muziekvoorstelling.nl opnieuw een voorstelling voor de allerkleinsten: Zwier.

Zwier is een tekstloze voorstelling waarin de kracht van de muziek en de vertelkunst van de beweging centraal staan. Zwier is een co-productie met het Festival 2 Turven Hoog, een kunstfestival voor de allerkleinsten (1 – 4 jaar) dat jaarlijks in Almere plaatsvindt.

In Zwier stap je met vijf muzikanten in een muzikale zweefmolen: de wervelende klanken tillen je op en draaien je rond. In de geborgenheid van een kring trekt een elegante wals aan je voorbij, golven sierlijke melodieën heen en weer en veranderen de muzikanten in een zoemende bromtol of een schurende draaideur… Zwier is een luchtig spel van gulle klanken en bewegingen. Een muzikale ode aan zwieren!

In regie van Ide van Heiningen en Virág Dezsö (MAPA en Woei!) en met muziek van Toek Numan (Calefax, De Zingende Harp, Holland Opera, het Noord Nederlands Orkest e.a.)

Première: 3 en 4 oktober 2015, tijdens het Festival 2 Turven Hoog te Almere.

Zwier is een co-productie van het Wervelwind Ensemble en Festival 2 Turven Hoog.