Klarinetlessen Online

Om de online lessen nog wat meer inhoud te geven, ben ik op mijn website aan de slag gegaan. Ik hoop dat we hier een interactieve plek van kunnen maken waar we elkaar kunnen ontmoeten en waar we inspiratie kunnen halen en brengen. Doen jullie mee?

Hieronder alvast een paar hoofdstukken met materiaal en inspiratie. Mis je iets, wil je graag iets meer weten over een onderwerp, ben je je bladmuziek kwijt, of wil je meespelen met een audiofragment? Dat kan allemaal hier!

Navigeer hieronder door op de titels van de hoofdstukken te klikken. Terug ga je door in het navigatiemenu boven aan weer via ‘Lessen’ op de ‘Klarinetlessen online’ te klikken.

Hoofdstukken

Inspelen en warming-up
Om goed voorbereid te zijn voor een les, een concert of gewoon een half uurtje studeren, is een warming-up altijd gewenst. Op deze pagina vind je tips, instructievideo’s en oefeningen voor de juiste warming-up.

Toonladders
Toonladders: onmisbaar of noodzakelijk kwaad. Hier vind je overzichtspagina’s en oefeningen.

Meespelen
Hier vind je de audiobestanden om mee te spelen met de stukken die je opgekregen hebt.

Registerwisseling
Eén van de meer uitdagende technieken van de klarinet is de registerwisseling. Hier vind je tips en trucs, oefeningen en speelstukken.

Inspiratie
Hier vind je prachtige voorbeelden van wat er allemaal wel niet kan met een klarinet. Geniet en laat je inspireren! Heb je zelf mooie voorbeelden, laat het me weten!

1 thought on “Klarinetlessen Online

  1. hey Rudi,

    Hierbij mijn suggestie……..niet dat de klarinettten een hoofdrolspelen in dit stuk, maar alle instrumenten hebben een gelijke kans, ook wel bijzonder. Bovendien….Paul Dukas (1865 – 1935) hield erg van de basklarinet, destijds een instrument dat net bestond en het is best bijzonder dat hij dit instrument toevoegde aan een orkest. De muziek is zo beeldend, logisch dat de walt disneyfabriek er een tekenfilm bij maakte…… L’apprenti sorcier uit 1897….

    groet
    reinoud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *