Over

Rudi van Hest studeerde klarinet aan het Brabants Conservatorium bij Jan Cober en in het jaar 2000 behaalde hij zijn diploma Uitvoerend Musicus.

Van 1996 tot 2002 speelde hij in het Ricciotti ensemble en maakte met dit orkest vele binnen- en buitenlandse tournees. Bij het Ricciotti ensemble werkte hij als assistent artistiek leider en verzorgde mede de programmering van de tournees.

Hij is een enthousiast beoefenaar van romantische en met name  hedendaagse kamermuziek. In ensembles, zoals het Wervelwind Ensemble en als solist, zoals met het hedendaagse muziekensemble K2, waarmee hij Gnarly Buttons van John Adams uitvoerde.

Met grote regelmaat speelt Rudi in koorbegeleidingsorkesten als Philharmonia Amsterdam en het Promenade Orkest. Daarmee heeft hij grote ervaring opgebouwd in het spelen in een symphonie-orkest in het algemeen en het uitvoeren van dit specifieke repertoire in het bijzonder.

Sinds 2005 is Rudi een gedreven maker van en speler in muziektheater producties voor met name kinderen.

Ten slotte was hij als docent klarinet verbonden aan het Utrechts Centrum voor de Kunsten, waar hij, naast het geven van individuele klarinetlessen, ook grote en kleine ensembles leidde en de inhoud verzorgde (composities en arrangementen) van de samenspel-projectweken. Momenteel werkt hij als docent klarinet voor Het Wilde Westen te Utrecht.

Rudi bespeelt Herbert Wurlitzer klarinetten en een Fritz Wurlitzer basklarinet.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren